Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wyniku małej improwizacji powstało bardzo słodkie i smaczne ciasto- idealne do gorzkiej, popołudniowej kawy ;)
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 188
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 188
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Składniki
Wcześniej upieczony, ciemny biszkopt nasączamy ponczem.
Mleko gotujemy z cukrami (powstaje jakby rzadki lukier). Po ostudzeniu łączymy go z mlekiem w proszku.
Ucieramy masło, następnie dodajemy do niego masę z mleka i nadal wykręcamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Herbatniki i biszkopty namaczamy przez chwilę w odrobinie wody( może być z dodatkiem alkoholu); czekoladę kroimy na małe kawałeczki.
Na biszkopt wykładamy masę, następnie kruszymy na nią herbatniki, biszkopty, posypujemy czekoladą. Na koniec, całość polewamy na przemian polewą czekoladową i lukrem. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki :)