Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie za słodki, lekki, prosty w przygotowaniu. Cieszy nie tylko podniebienie ale również zachwyca swoim wyglądem.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Składniki
Tortownicę o średnicy 26cm smarujemy masłem. Herbatniki kruszymy, mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy na spód tortownicy, lekko ugniatamy. Pokrojoną dynię wrzucamy do garnka, podlewamy 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż dynia będzie miękka. Ugotowaną dynię wyjmujemy do miski za pomocą łyżki cedzakowej, dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i blendujemy na gładką masę.
Dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy serek waniliowy, łączymy delikatnie rózgą. Żelatynę zalewamy 1/3 szklanki przegotowanej, wystudzonej wody. Odstawiamy do napęcznienia. W tym czasie podgrzewamy sok pomarańczowy. dodajemy napęczniałą żelatynę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy do masy serowo-dyniowej. Delikatnie łączymy. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. Wstawiamy do lodówki, pozostawiamy do stężenia.
Galaretki rozpuszczamy w ok 150-160 ml wrzątku. Dodajemy do pozostawionej dyni. Studzimy. Pomału wylewamy na wierzch sernika. Pozostawiamy do stężenia (najlepiej a całą noc)