Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 205
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą. Masło rozpuścić, wymieszać z mąką i dokładnie wyrobić. Lekko wilgotną masą wylepić foremki (trochę ciasta zmrozić oddzielnie) i wstawić do lodówki na 30-40 minut aby ciasto stężało. Wykonanie tarty: Masło rozpuścić, dodać miód i gotować aż składniki zgęstnieją. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę kremówkę. Jajka ubić z cukrem brązowym, dodać do piure dyniowe, przyprawić do smaku, bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na wyjęte z lodówki foremki, z odłożonego ciasta zrobić ozdoby i wyłożyć na górę foremek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i podawać.