Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka jedna zaspokoi nasz głód na słodkie na cały dzień :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Margarynę posiekać nożem z otrębami i cukrem. Wbić jajko i zagnieść ręcznie. Uformować kulkę. Podzielić ją na pół i każdą foremkę oblepić dokładnie ciastem.. Tak przygotowane umieścić w lodówce na 50 minut. Po tym czasie nakłuć widelcem i piec w 200* 15 minut Śmietankę miksujemy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy serek, cały czas miksując. Masę włożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do zimnych tartaletek. Udekorować truskawkami. Składniki są na dwie formy o średnicy 15 cm. Można wykonać więcej i mniejszych ciach.