Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duńskie ciasto z czekoladą to nic innego jak ciasto z dodatkiem marchewki i czekolady .
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10281
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10281
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Jajka ubij z cukrem do białości, dodaj olej, starte na drobnych oczkach marchewki , mąkę przesiej z proszkiem, sodą, cynamonem i imbirem, dodaj do ciasta, wymieszaj .
Odłóż 4-5 łyżek ciasta, dodaj do niego rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę wymieszaj. Keksówkę o wymiarach 15x36 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto z marchewką, na wierzch wyłóż ciasto czekoladowe.
Ciasto piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .