Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowy kwiat"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem, mąką, mlekiem. Margarynę rozpuść. Mąkę przesiej, dodaj sól, jajko, margarynę, cukier, cukier waniliowy i zaczyn. Zagnieć. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce.
Ciasto zagnieć, podziel na 6 części. Blaszkę z kominem wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Z ciasta uformuj placki,nałóż łyżeczkę konfitury i zlep. Bułeczki ułóż w blaszce, posmaruj jajkiem, odstaw na 10 minut. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Dobry Tydzień