Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowy jabłecznik z płatkami migdałowymi"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Ciasto: mąkę, jajka, cukry, szczyptę soli, pokruszone drożdże i ciepłe mleko wymieszaj. Dodaj stopioną, ostudzoną margarynę, zagnieć. Ciasto przykryj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Masa: jabłka obierz, pokrój w kostkę. Podlej wodą, wsyp cukier, dodaj masło, podduś. Wsyp galaretkę, połącz, ostudź.
Ciasto podziel na kawałki 2/3 i 1/3. Większy rozwałkuj, ułóż na blasze. Rozsmaruj masę jabłkową, posyp płatkami migdałowymi. Z reszty ciasta ułóż dekoracyjną kratkę. Odstaw na 10 minut, posmaruj białkiem. Piecz godzinę w 170°C.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie