Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam gorąco.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 73
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 266
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 73
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 266
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Składniki
Do mleka wkruszyć drożdże i wsypać cukier, wymieszać i dodać dwie kopiate łyżki mąki. Zamieszać, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Do wyrośniętego zaczynu wbić jajka, wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Pod koniec wlać roztopione letnie masło. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i sprężyste. Odstawić ponownie w ciepłe miejsce na 50 minut. Po tym czasie podzielić na dwie równe części. Rozwałkować na dwa prostokąty. Na każdy równomiernie rozłożyć masę makową. Ważne jest, aby masa była lekko podgrzana. Każdy prostokąt zwijamy w rulon i kroimy na krążki. Rozkładamy w odstępach na blachy uprzednio wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 170*C grzanie ''dół''