Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i maślane, z chrupiącą kruszonką. Mimo, że drożdżowe, pyszne przez kilka dni :).
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 72
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 72
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Składniki
Do rozkruszonych drożdży dodać 0,5 szklanki podgrzanego mleka, łyżkę cukru i łyżkę mąki. Odstawić na ok. 10 minut. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać pozostałe mleko, cukier, jajka, rozpuszczone masło i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiać mikserem z "hakami" przez ok. 10 minut. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę (w ciepłe dni szybciej ciasto rośnie;)). Rozetrzeć palcami składniki na kruszonkę. Na cieście ułożyć owoce (kwaśne, np. rabarbar, posypać dodatkowo cukrem). Posypać kruszonką. Piec w dużej blaszce ok. 40 min w 180°C.