Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowiec z owocami"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 544
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 544
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Kruszonka: wszystkie szybko zagnieć na gładkie, jednolite ciasto. Uformuj kulę, schłodź w lodówce.
Ciasto: mąkę przesiej do miski. Dodaj drożdże, ciepłe, ale nie gorące mleko, cukier, oliwę i jajka, zamieszaj. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na dwie i pół godziny.
Ciasto dokładnie wyrób, wyłóż na natłuszczoną blachę. Ułóż owoce (jeśli wykorzystujesz jabłka, pokrój je w drobną kostkę) lub posmaruj powidłami. Wierzch obficie posyp kruszonką (startą na tarce lub pokruszoną w palcach). Piecz 45 minut w temp. 160°C.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie