Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo prosty przepis, wszystkie składniki wsypujemy do miski i odpoczywamy, a później do piekarnika i gotowe. Smacznego.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 809
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4517
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 102
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 809
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4517
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 102
Składniki
W dużej misce rozkruszamy drożdże i dodajemy pozostałe składniki w kolejności podanej na liście składników ( nie mieszamy ). Przykrywamy miskę i zostawiamy w ciepłym miejscu na 3 godziny. Z mąki , masła i cukru, wyrabiamy ręką kruszonkę. Ciasto po 3 godzinach ciasto mieszamy np. mikserem i wykładamy na wysmarowaną masłem lub innym tłuszczem formę Na cieście układamy dowolne owoce, ja tym razem akurat miałam brzoskwinie z puszki i jabłko, posypujemy kruszonką. Wstawiany do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra/dół ) na ok. 45 minut. Ciasto po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub robimy lukier.
Lukier: Do 1/2 szklanki cukru pudru dodajemy 2-3 łyżki soku z cytryny ( lub wody ), mieszamy widelcem do gładkości. Ważne by polewa była dosyć gęsta, dlatego w zależności od konsystencji dodajemy cukier lub sok. Smacznego.