Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i puszyste bułeczki drożdżowe z kruszonką, idealna do zabrania na drugie śniadanie, w podróż lub na śniadanie do kawki z masłem lub ulubionym dżemem .
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13935
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13935
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Składniki
Do misy miksera z hakiem wsyp mąkę i szczyptę soli, zrób zagłębienie wsyp cukier, cukier waniliowy i suche drożdże, i dodaj ciepłe mleko, zacznij wyrabiać ciasto , dodaj żółtka i roztopione masło, wyrób elastyczne ciasto mikserem z hakiem lub ręcznie około 10 minut . Przykryj ściereczką i odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki na czas przygotowania bułeczek.
Ciasto po wyrośnięciu przełóż na stolnicę lekko posypaną mąką i zagnieść chwile ciasto.
Następnie podziel na 12 części i z każdej uformuj wałeczek, następnie zwiń wałeczek tworząc ślimaczka . Przykryj ściereczką i zostaw ślimaczki na 30 minut żeby odpoczęły .
Następnie każdą bułeczkę posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką, ułóż na kratce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 180 st.