Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe rurki z wiśniami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Smalec zagnieć ze śmietaną, drożdżami, cukrem, solą i taką ilością mąki, by wyszło twarde ciasto (jak na pierogi). Odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w pasy długości 9-10 cm i szerokości 5-6 cm. Na dłuższym boku ułóż osączone, wydrylowane wiśnie, zwiń. Rurki ułóż na blaszce. Piecz 30-40 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł
<strong>Przepis przysłała Anna Woźniak ze Strzelina</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie