Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna wersja znanych wszystkim kruchych rurek. Przepis trochę dziwny, ponieważ wszystko na gramy nawet woda:). To nie pomyłka :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Ilość: 8 rurek
Mąkę przesiewamy do miseczki. Następnie dodajemy mleko w proszku, cukier, sól, drożdże, jajka, roztopione masło oraz ciepłą wodę. Zagniatamy do momentu, aż ciasto stanie się gładkie i będzie odchodziło od dłoni. Formujemy kulę i wstawiamy do miseczki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości ( ok. 60 min ). Po wyrośnięciu ponownie zagniatamy ciasto i dzielimy na 8 kulek. Z każdej formujemy wałek o długości ok. 35 cm. Foremki smarujemy lekko masłem i nawijamy na nie ciasto, zaczynając od góry. Każda warstwa zawijanego ciasta powinna na siebie lekko zachodzić, aby podczas pieczenia się nie rozłączyły. Smarujemy wierzch zwiniętych rurek rozkłóconym jajkiem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 15-20 min. w temp. 180 C, do zbrązowienia skórki. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder oraz stopniowo nutellę. Upieczone i wystudzone rurki napełniamy kremem. Smacznego.