Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe rozetki z rodzynkami"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżki mleka i łyżki mąki przygotuj zaczyn. Poczekaj, aż wyrośnie.
Do misy do wyrabiania wsyp resztę mąki z cukrem, cukier waniliowy, sól i skórkę z cytryny. Dodaj wyrośnięty zaczyn, jajko i ostudzone, roztopione masło. Dolej pozostałe mleko i wyrób gładkie ciasto. Odstaw, aby wyrosło.
Twaróg wymieszaj z proszkiem budyniowym, jajkiem i rodzynkami. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubszy, prostokątny placek. Posmaruj kremem twarogowym i zwiń. Pokrój roladę w plastry i rozłóż w wysmarowanej formie. Piecz 35 min w 180°C.
Czas przygotowania: 70 minut Poziom: łatwyŹródło: TV14