Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki dyniowe z jabłkami zapraszam po przepis
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Mleko podgrzewam rozpuszczam drodze, rozpuszczam margarynę odstawiam by ostygła. Dynie oczywiście bez miastu i pestek warze i obieram ze skórki ścieram na tarce o drobnych oczkach.
Do miski daje mąkę z cukrem wlewam tłuszcz ,mleko z drożdżami dodaje dynie i kilka kropli aromatu i zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby gdy ciasto sie klei podsypie mąką. Ciasto zostawiam na 2 godziny pod przykryciem by wyrosło i podwoiło swoja objętość
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiam biorę kawałek ciasta na stolnice i rozwałkowuje z niego w miarę cienki placek ,następnie placek w kształt koła i pokroić w trójkąty.
Na każdy trójkąt ciasta wykladam środek łyżeczkę jabłek prażonych i zwijam tworząc rogaliki. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem tak by się nie dotykały bo ciasto podczas pieczenia wyrośnie .
Rogaliki smaruje r za pomaca pędzelka roztrzepanym jajkiem i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej polce bez termo obiegu w 200 stopniach 35 minut .Po dokładne wykonanie zapraszam na film