Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda kobietka jest zabiegana, zapracowana i zawsze nam czasu brakuje. Co powiecie na ciasto które się "samo zrobi"? My musimy mieć tylko chwilkę,żeby je upiec. Przepyszne drożdżowe rogaliki. Mniam
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
Składniki
Pamiętajmy, kolejność składników podanych jest obowiązkowa w robieniu rogalików.!! Do miski wkładamy w/w składniki w kolejności podanej, drożdże kruszymy oczywiście. 1 drożdże 2cukier i cukier waniliowy 3 jaja 4mleko 5olej 6mąka. Miseczkę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 4h. W tym czasie mamy czas na inne sprawy :-)
Po upływie czasu zauważymy iz super nam wyrosło "coś" hihi ,bierzemy drewnianą!!!!! łyżkę i mieszamy dokładnie wszystkie składniki . I oto mamy przyszłe rogaliczki. Ciasto jest delikatne i drożdże nadal nam rosną. Bierzemy się za wałkowanie i wykrawanie, najprościej w okręgu jak na fotce, nakładamy według uznania, marmolada, nutella ,serek. Wykonane rogaliczki smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy około 15-20 ninut zerkajcie -na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, smacznego:-)