Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe koperty z makowym wnętrzem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Masa makowa: mak sparz, zmiel, ostudź. Wymieszaj z cukrem i margaryną. Białko ubij, dodaj do maku, połącz.
Masa serowa: ser dwa razy zmiel. Utrzyj z resztą składników.
Ciasto: drożdże utrzyj z mlekiem. Wsyp szklankę mąki, połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Dodaj jajka, margarynę, cukier, sól i resztę mąki, wyrób. Odstaw.
Gdy ciasto podwoi objętość rozwałkuj, wytnij kwadraty o boku 10 cm. Rozsmaruj masę makową. Rogi załóż do środka, zlep. Ułóż masę serową. Koper- ty piecz 20-25 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie