Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, puszyste, wypełnione po brzego masą serową bułeczki.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
Masa serowa: wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do połączenia. Ciasto: Drożdże, cukier, ciepłe mleko oraz 1 łyżkę mąki mieszamy w kubeczku lub miseczce i odstawiamy na 15 min aby drożdże zaczęły pracować. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy wyrośnięte drożdże, roztopione masło, sól oraz 2 jajka i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto zostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyjmujemy na posypaną mąka stolnicę lub blat i rozwałkowujemy na duży prostokąt. Całość smarujemy masą serową. Zwijamy w rulon od dłuższej strony. Bardzo ostrym nożem kroimy w plasterki - ok 10 szt. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie bułki smarujemy masłem lub mlekiem i wsadzamy do nagrzanego do 180 st piekarnika. Pieczemy ok 25 min, najlepiej obserwować. Smacznego!