Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowaty posmak, rumiany wygląd i mały rozmiar - to zalety tych babeczek. Nie wymagają też zbyt wielkiego nakładu pracy. Z podanych proporcji wyszły mi dwadzieścia dwie muffinki.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 27
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 2550
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 754
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 27
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 2550
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 754
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Do jogurtu dodać pokruszone drożdże i cukier. Dokładnie je utrzeć z jogurtem. Następnie przelać do mąki. Dodać jajka i pokrojone w kostkę masło. Przykryć na kilka minut ściereczką. Kiedy drożdże zaczną pracować wyrobić ciasto. Jeszcze przez jakiś czas niech będzie przykryte ściereczką. Następnie rozwałkować na stolnicy podsypując mąką. Wykrawać koła kubkiem. Na każde położyć śliwkę bez pestki. Formować kulki. Umieszczać w papierowych papilotkach, a te w foremce do muffinek. Jeszcze kilka minut poczekać aż podrosną. Wierzch posmarować ciepłą wodą. Piec 25-30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu lukier z cukru pudru i soku z cytryny.