Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste kruche ciasto zapraszam po przepis .
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Składniki
Z mąki z proszkiem do pieczenia ,cukru, jajka ,miodu i margaryny zagniatam ciasto które dziele na 2 części większą i mniejszą .
Większą Czesią ciasta wylepiam spad blachy wyłożonej papierem do pieczenia blaszka 26 cm. Na ciasto wykladam jabłka prażone zmieszane z galaretką ,gdy jabłka są świeże obieram ścieram je na tarce o grubych oczkach dodaje łyżkę cukru delikatnie dusze na wolnym ogniu i dodaje galaretkę .
Z pozostałego ciasta kulam wałeczki i układam z nich kratkę na jabłkach w każdą kratkę na jabłka wykladam drobno pokrojone orzechy .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 35 minut ,gorące upieczone ciasto posypuje cukrem pudrem i zostawiam w blaszce by ostygło dopiero wtedy rozpinam blachę .