Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny deser na lato. Puszysta pianka z dodatkiem owoców.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 67
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 67
Składniki
Rozrabiamy galaretki. 2 w mniejszej ilości wody 350 ml i odstawiamy do wystygnięcia. 3 galaretkę możemy dać na wierzch ale nie jest to konieczne.
Połowę z mleka 500 ml wlewamy go naczynia, dodajemy wystudzoną galaretkę oraz pół cukru wanilinowego. Ubijamy aż zrobi w się pianka. Z drugą galaretką postępujemy identycznie. Wylewamy najpierw 1 do pucharka i odstawiamy do stężenia. Potem 2 i również odstawiamy. Po stężeniu całość można zalać galaretką i dodać wybrane owoce.