Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne popołudnie. Połączenie ubitej śmietany z serkiem mascarpone do tego biszkopty namaczane w kawie i lekko kwaskowa konfitura z żurawiny to strzał w dziesiątkę na pyszny ,smakowity niedzielny deserek.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8488
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 191
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 423
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8488
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 191
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 423
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru, następnie połączyć z serkiem mascarpone. Zaparzyć szklankę mocnej kawy. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie namaczać w kawie i wkładać do szklanych pucharków, na biszkopty nakładać porcjami ubitą śmietanę z mascarpone , połamane , pokruszone beziki oraz konfiturę z żurawiny. Na żurawinę znowu biszkopty, śmietanę , beziki . Na koniec ubitą śmietanę , konfiturę z żurawiny. Deserki dekorujemy bezikami posypujemy drobnymi cukrowymi perełkami i listkami mięty. Wkładamy po całym biszkopcie. Smacznego.
Deserki gotowe do podania.