Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser z jagodami i bitą śmietaną"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Jagody umyj i osusz. Przełóż je do miseczki, a następnie połącz z cukrem pudrem i delikatnie rozgnieć. Odstaw na około pół godziny, żeby puściły więcej soku.
Bezy pokrusz na mniejsze kawałki, a schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru.
W szklance ułóż warstwę bez, jagód i śmietany, aż do wyczerpania składników. Deser posyp jagodami i miętą.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax