Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całość posiada 619 kcal, w tym 56g białka, 23,5g tłuszczy i 45g węglowodanów.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Rozpuść żelatynę z 4 słodzikami w 50 wody. Wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Wyłóż dno naczynia biszkoptami. Twaróg, jogurt skyr i rozpuszczoną żelatynę zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Podziel masę na 2 części. Pierwszą część wyłóż na biszkopty do naczynia. Przygotuj budyń z 200 ml mleka. Gotuj do zgęstnienia i poczekaj, aż wystygnie. Wystudzony budyń wylej do naczynia. Następnie na budyń wyłóż drugą część białej masy i równomiernie rozprowadź. Na sam koniec rozpuść białą czekoladę z 50 ml mleka i polej nią deser.