Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10300
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10300
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem. Zrobić kogel-mogel. Dodać mąkę pszenną i dokładnie pomieszać. Masę wlać do gotującego się mleka z masłem. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Dodać przyprawę do piernika. Wystudzić. Granat rozciąć i wyjąć pestki. 12 pierników ( moje własnej roboty ) rozkruszyć. Najlepiej włożyć do torebki foliowej i uderzyć kilka razy tłuczkiem. Na dno pucharków wsypać pokruszone pierniki. Do każdego pucharka wlać po dwie łyżki miodu pitnego trójniaka (dla dzieci herbatkę ziołową). Następnie nałożyć budyń piernikowy. Wszystko przykryć pestkami granatu. Udekorować pierniczkami i czekoladowymi gwiazdkami. Smacznego.