Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser porzeczkowy na bazie jogurtu. Z racji, że w upalne dni nie przepadamy za słodkościami, ilość cukru w deserze jest ograniczona do minimum. Jeżeli lubicie słodkie desery, proponuję użyć więcej cukru.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Porzeczki umyć, osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem. Połowę jogurtu zmiksować z 250 gramami czarnych porzeczek i likierem bananowym. Do pucharków nakładać odpowiednio: 1. bezy (5 szt) 2. owoce porzeczki (2- 3 łyżki) 3. jogurt naturalny wymieszany z cukrem (2 łyżki) 4. bezy (3 szt) 5. jogurt zmiksowany z owocami (3 łyżki) 6. bezy (dekoracja) Gotowy deser schłodzić przed podaniem. Smacznego.