Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
BISZKOPT, ubić białka z cukrem dodać żółtka, następnie mąki wymieszane z proszkiem i 3 łyżkami kakao oraz ocet. Piec około 30 minut w 200 stopniach.
MASA, utrzeć ser z cukrem pudrem, dodać ubitą śmietanę, kakao i tężejąca galaretkę(2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody) włożyć pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać
Upieczony biszkopt przekroić na pół, położyć jedną część na blasze na to połowę masy przykryć drugim biszkoptem i resztą masy, zrobić fale widelcem i posypać kakao lub kawą wedle uznania, SMACZNEGO