Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czereśniowy strudel"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4783
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4783
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Czereśnie umyj, wydryluj, wrzuć do garnka. Zasyp cukrem, dodaj cukier żelujący, gotuj na małym ogniu 10 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Na ciasto wyłóż owoce, zwiń w rulon, zawiń boki. Piecz według opisu na opakowaniu. Migdały upraż na suchej patelni, posyp nimi ciasto.
CZAS: około 15 minutŹródło: Dobry Tydzień