Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowo-herbatnikowe ciasto"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
To popularne w Wielkiej Brytanii ciasto nie wymaga pieczenia i zawiera jedynie cztery : czekoladę, masło, posiekane orzechy i herbatniki. Wymieszane umieszcza się w formie i schładza. Przepis: - 175 g orzechów (orzechy laskowe, włoskie, migdały, orzeszki ziemne, pekan i macadamia), - 113 g niesolonego masła, - 115 g czekolady, - 115 g herbatników
Orzechy uprażyć w piekarniku i posiekać, herbatniki pokruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli, dodać herbatniki i orzechy. Stygnącą masę umieścić w formie i wstawić do lodówki na kilka godzin.Źródło: INTERIA.PL