Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wilgotne, intensywnie czekoladowe ciasto czekoladowo - buraczkowe zrobiło furorę wśród moich znajomych. Oprócz tego, że jest bardzo szybkie w przygotowaniu, to jeszcze smakuje wyjątkowo wyśmienicie. Polecam wypróbować :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać. Dodać masło, sól i zmiksować na konsystencję kruszonki. Cały czas miksując wbijać po 1 jajku, wsypać cukier i buraki. Na sam koniec wlać wanilię i wodę. Tortownicę o średnicy 30 cm lub 2 tortownice o średnicy 23 cm wysmarować masłem i na spód przykleić papier do pieczenia. Ciasto piec 30 minut w 180*C. Ostudzić.
Do rondla dać masło, wsypać cukier, sól, wlać kakao i kremówkę. Całość gotować na bardzo małym ogniu ok 15 minut. Masę trzeba cały czas mieszać, aby się nie przypaliła. Gdy już zgęstnieje, lekko studzimy.
Ciasto buraczkowe nasączamy rumem z wodą i sokiem z cytryny i na wierzch wykładamy masę. Jeżeli upiekliśmy 2 mniejsze spody, przekładamy je jak tort. Ciasto bardzo długo utrzymuje swoją świeżość.
zdj