Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedyś kupiłam w sklepie coś podobnego córki spytały dlaczego nie zrobię takich na śniadanko do kakao więc już są zrobione nie tylko na śniadanko:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
do rozkruszonych drożdży wlać ciepłe mleko łyżkę cukru i dwie łyżki mąki zrobić zaczyn jak podrośnie dodać rozpuszczoną margaryną cukry jajko żółtka mąkę dobrze wyrobić zostawić do wyrośnięcia
gdy ciasto sobie rośnie gotujemy budyń 1.5 szklanki mleka zagotować włożyć połamaną czekoladę w 0.5 szklance rozmieszać budyń do gotującego mleka z czekoladą wlać proszek i dobrze wymieszać ja ciasto podzieliłam na dwie części rozwałkowałam na prostokąt posmarowałam połową budyniu zwinęłam w rulon pokrajałam na centymetrowe kawałki
z drugą połową zrobiłam tak samo poukładałam na blaszce i piekłam około 25 minut SMACZNEGO