Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste a jakże pyszne :) Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem następnie dodajemy obie mąki, kakao oraz jajko. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno być wilgotne ale nie lepić się do ręki.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie dzielimy na części i przekładamy na stolnice. Rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wycinamy dowolne kształty.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termobiegiem ok 10 min. W piecyku gazowym bez termoobiegu ok 15 min.