Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dwukolorowe z białą i ciemną czekoladą. Ciasto ze śliwkami i galaretką, wyszło bardzo dobre.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 33
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 290
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 118
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 33
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 290
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 118
Składniki
ciasto-Każde czekolady rozpuścić na parze-OSOBNO w śmietance. Ostudzić do letniego. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem i wmieszać do ciasta. Połowę tego ciasta przełożyć do drugiej miski. Do jednej dodać rozpuszczoną białą czekoladę, wymieszać i wylać do blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
Potem wylać to ciemne i rozsmarować na białym cieście.
Poukładać śliwki i każdą troszku pocukrować.
Piec w 175* ok.50 min.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do tężenia. Wylać na zimny placek i schłodzić.