Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe ciasto z mascarpone"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Masło roztopić w garnku z grubym dnem, dodać rozkruszoną czekoladę, cukier puder i waniliowy, mieszać aż do rozpuszczenia składników, wystudzić. Masę przelać do dużej miski, zmiksować z jajkami i mąką, wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawić na 20-25 min do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, porcjami dodawać serek mascarpone. Masę podzielić na pół, jedną część zabarwić kilkoma kroplami barwnika spożywczego.
Na wystudzonym cieście rozłożyć porcję różowej masy, potem białej. Wyrównać, rozłożyć umyte, osuszone owoce. Przed podaniem deser dobrze schłodzić.
ok. 45 min plus chłodzenie.Źródło: Twoje Imperium