Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe ciasto z burakami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
W misce mieszam przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Miksuję blenderem buraki, jajka i olej na gładkie purée. Stopniowo dodaję mąkę z innymi suchymi składnikami, dokładnie mieszam.
Czekoladę ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do masy, mieszam. Gotowe ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piekę 40–45 minut w 160–170oC do tzw. suchego patyczka.
Gdy upieczone ciasto wystygnie, posypuję cukrem pudrem. W wersji bardziej wykwintnej ozdabiam placek polewą czekoladową i posiekanymi orzechami włoskimi.Źródło: Rewia