Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, pożywne i dodające energii czekoladowe ciasteczka pełne ziaren. Ciasteczka są świetną i wartościową przekąską, która doda nam sił i pobudzi do działania :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej (oba produkty wkładamy do metalowej miski, ustawionej na garnku z gotującą się wodą). Zawartości nie zagotowujemy, a jedynie dobrze rozpuszczamy, a następnie studzimy.
Jajka ubijamy wraz z cukrem brzozowym za pomocą miksera. * jeśli lubimy bardziej słodkie ciasteczka, wystarczy, że dodamy do jajek większą ilość cukru.
Do ubitych z cukrem jajek, dodajemy ostudzone masło i czekoladę oraz wszystkie suche składniki: mąkę pełnoziarnistą, płatki owsiane, siemię lniane, pokruszone orzeszki ziemne, ziarna słonecznika i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy ciasteczka, które nabieramy łyżką, a następnie formujemy je w rękach - dobrze jeśli będziemy wykonywać tę czynność w rękawiczkach, gdyż masa jest dość brudząca i kleista.
Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 12- 13 minut.
Życzę smacznego! :)