Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, bez pieczenia, z mocno czekoladowym kremem i wiśniami.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Rozpuścić czekoladę w wodnej kąpieli. Ubić śmietanę z 2 łyżeczkami cukru pudru. Zmiksować ser z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać.
Dowolny spód (ja wykorzystałam 1 blat biszkoptu od tortu) włożyć do tortownicy i obłożyć rurkami waflowymi. W środek wyłożyć część kremu czekoladowego. Następnie ułożyć dość gęsto drążone wiśnie (mogą być wcześniej namoczone np. w spirytusie), a na to resztę kremu.
Dobrze schłodzić. Najlepiej kilka godzin.
SMACZNEGO!