Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto dla łasuchów słodkości.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 174
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 174
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka rozdzielić od żółtek i ubić na sztywno, miksując na małych obrotach dodawać stopniowo, cukier, żółtka, kakao, mąki. Blachę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 10 minut. Upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę, delikatnie oderwać papier i zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku. Wykonanie masy: Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą na gładką masę. Następnie rozsmarować na przygotowanym placku, zwinąć ponownie w roladę, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na dwie godziny. Wykonanie polewy: Masło rozpuścić z cukrem pudrem, mlekiem i kakao. Schłodzoną roladę polać przygotowaną polewą i posypać posypką. Ponownie wstawić do lodówki na 2-3 godziny. SMACZNEGO.