Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe, które proponuje jest wprost idealne do kawy. Chociaż nie należy do mało kalorycznych deserów, od czasu do czasu można podarować sobie odrobinę słodyczy. Ciasto jest gęste, zbite i bardzo mocno czekoladowe. Na taką pokusę warto się skusić... :)
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 850
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2314
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1578
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 127
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 850
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2314
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1578
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 127
Składniki
Najpierw należy roztopić masło razem z gorzką czekoladą. Następnie pozostawiamy masę do ostudzenia.
Gdy masa maślano-czekoladowa będzie stygła możemy międzyczasie zająć się ubijaniem piany. Oddzielamy zatem żółtka od białek i ucieramy je razem z cukrem na sztywno.
Kiedy masa czekoladowa jest delikatnie przestudzona dodajemy do niej masę z żółtek. Każdą łyżkę masy żółtkowej, która wędruje do czekolady z masłem dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę, potem białka i delikatnie łączymy wszystkie składniki (najlepiej drewnianą łyżką, gdyż zapobiegnie to utracie puszystości). Gotową masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 170 stopniach przez 40-45 min.
SMACZNEGO! :)