Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowa delicja"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12830
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 969
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12830
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 969
Składniki
Do jednej miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz kakao, dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wlewamy mleko, jajka, olej i roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. z obu misek łączymy ze sobą i mieszamy, aby powstała gładka masa. Przelewamy ją do posmarowanej tłuszczem i mąką tortownicy lub do formy na babkę bez sztycy w środku.
Gruszki dokładnie myjemy, suszymy (możemy też obrać ze skórki, ale zostawmy ogonki) i w całości wciskamy w czekoladowe ciasto. Pieczemy w 180oC ok. 35–40 minut.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy będzie zimne, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty. W każdej porcji powinien być kawałek gruszki.
Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji ok. 0,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 250 kcal Białko 4 g/Tłuszcz 15 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia