Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kupne czekoladki są pyszne ale jak dla mnie za dużo czekolady a za mało płynnego nadzienia :) ja w czekoladkach najbardziej lubię nadzienie więc zrobiłam swoją wersję :)
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 107
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 107
Składniki
Ciemne czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zakamarku silikonowej formy (można użyć foremek do lodu lub po bombonierce). Odstawić do zamrażarki, by czekolada zastygła. Czynności powtórzyć jeszcze raz (w garnku powinna nam zostać 1/3 czekolady) Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę, sok z pomarańczy, skórkę pomarańczową oraz likier. Dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Łyżeczką nałożyć nadzienie do foremek i odstawić do zamrażarki. Gdy zastygnie, nałożyć resztę ciemnej czekolady i ponownie odstawić w chłodne miejsce. Smacznego
Foremki do zrobienia czekoladek powinny być miękkie, elastyczne takie żeby później łatwo można było je wyjąć.