Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada z mleka w proszku. Nie dużo wysiłku i dzieci zadowolone :) Pamiętam jak moi rodzice robili coś podobnego.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Mleko wlewamy do garnka. Dodajemy kakao, cukier oraz masło. Podgrzewamy do rozpuszczenia, staramy się nie zagotować. Ściągamy z kuchenki i szybko mieszając lub miksując wsypujemy stopniowo mleko w proszku. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Wykładamy papierem do pieczenia formę do keksów 28cm i przekładamy do niej masę czekoladową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki na minimum 6 godzin.