Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcąc odpocząć od piekarnika zrobiłam sernik na zimno. Miał być z truskawkami ale sprzedający nie mieli za ciekawych więc wyjęłam puszkę brzoskwiń. Taki serniczek też super smakuje.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 526
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 526
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 26 cm ( u mnie szklany spód i silikonowa obręcz ) wyłożyć biszkopty. Na biszkoptach ułożyć połówki brzoskwiń ( u mnie wyszła połówka brzoskwini na co drugim biszkopcie ). Galaretki rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie i wystudzić. Twaróg oraz jogurt i śmietany oraz sok z cytryny dokładnie zmiksować mikserem i potem ciągle mieszając wlewać zimną galaretkę. Masę wstawić do lodówki do lekkiego stężenia a gdy to nastąpi wylać ją delikatnie na brzoskwinie i biszkopty. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia sernika. Przed podaniem udekorować świeżą miętą.