Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na weekend. Ciasto jest rewelacyjne. Delikatne i nie za słodkie. Polecam!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 171
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 171
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka ubij a cukrem. Ubij białka na sztywno. Dodaj do masy. Delikatnie wymieszaj.
Powoli dodawaj sypkie składniki. wymieszaj.
Blaszkę o wymiarach 24x35 wyłóż papierem. Wyłóż ciasto. Piecze w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. cytryny (2 szt.) sparz wrzatkiem. Zetrzyj skórkę. Sok wyciśnij. 3 szklanki wody zagotuj z cukrem (10 łyżek), skórką i sokiem z cytryny. W czwartej szklance rozpuść kisielowy proszek. Gotuj aż masa stężeje. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie. Śmietanę ubij, dodaj pod koniec ubijania cukier i żelatynę.
Mascarpone zmiksuj z sokiem z cytryny (1/2 szt), cukrem (3 łyżki). Czekoladę rozpuść z masłem na małym ogniu. Przełożenie ciasta: biszkopt, masa cytrynowa, śmietana, biszkopt, masa mascarpone, biszkopty+polewa.