Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruchym spodzie z owocami.Ciasto o smaku cytrynowym, bardzo pyszne.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13318
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13318
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Składniki
ciasto-Zmiksować miękkie masło z serkiem i cukrem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, zmiksować. Na koniec dodać skórkę z cytryny i zmiksować.Rozsmarować na blaszkę 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia.
owoce-Jabłka obrać pokroić na cząstki i rozrzucić na cieście. Jeżyny i wiśnie również rozrzucić na cieście
masa-Jajka zmiksować z cukrem, potem śmietanami.Przesiać budynie, dodać sok i ponownie zmiksować. Wylać na owoce.
Piec ok. 1 godz. w 175 *. Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć papierem do pieczenia.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dolewać po trochu galaretki i zmiksować. Wylać na zimne ciasto i schłodzić. Roztopioną czekoladą, polać ciasto w esy-floresy.