Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ciasteczka"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 20
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 158
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 20
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Wymieszaj obie mąki, cukier, skórkę. Posiekaj z masłem, wlej żółtka i olejek cytrynowy. Zagnieć ciasto i schłodź w lodówce.
Ciasto rozwałkuj, wytnij różne ciasteczka. Piecz 15 min w temp. 180°C. Schłodź. Utrzyj cukier z sokiem cytrynowym, stop polewę. Część ciasteczek polej polewą, inne – lukrem.
Udekoruj posypką, perełkami, ozdobami z czekolady.
Porcje: 20; Przygot.: 80 min; Cena: 0,90 zł; Kalorie: 195 kcal
Przepis przysłała Agnieszka Goral z LublinaŹródło: Bella Relaks