Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe ciasto w przygotowaniu, idealne na każdą okazję
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 93
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13836
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 93
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13836
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywna pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem i dodać do masy jajecznej. Ubijać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki, piec 35 minut w temp. 180 stopni.
Zagotować jedną szklankę wody z masłem, cukrem i sokiem z połowy cytryny. Budynie rozrobić w jednej szklance wody, wlać na wrzącą wodę z masłem. Chwilę gotować.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać tężejące galaretki i nadal ubijać na puszysta piankę.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na pół. Ciepły budyń wyłożyć na jedną połowę biszkopta. Pozostawić do wystygnięcia. Na zimna masę cytrynową wyłożyć piankę, przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.