Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie da się ukryć, że święta idą wielkimi krokami. Przede wszystkim można było to odczuć wczoraj, kiedy cały świat ogarnęło szaleństwo mikołajkowych prezentów. Dlatego postanowiłem, rozpocząć świąteczny cykl potraw i wypieków :) Od czego zaczniemy, chwila zastanowienia i nagle pojawiła się nad moją głową żarówka :) Może połączyć cynamon ze słodkimi klementynkami? Ciasto, babeczki, a może ciasteczka? Ostatecznie padło na babeczki :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Składniki
Sweet clementines chciałoby się powiedzieć, nie zawsze wszystkie jednak są słodkie. Zaczniemy jednak najpierw od ciasta. Ucieramy masło z cukrem i po kolei wbijamy jajka. Tutaj doskonale przydaje się mikser z obrotową miską ;) Dodajemy startą skórkę z klementynek, wlewamy sok, wsypujemy mąkę, proszek, cynamon i wszystko razem miksujemy.
Obieramy klementynki ze skórki i kroimy w krążki. Formę do babeczek tłuścimy masełkiem. Na dno wkładamy po jednym kawałku mandarynki i zalewamy ciastem. Pieczemy w 180°C do momentu aż wyrosną :) Smacznego!