Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to pyszne smakowite babeczki.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 654
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 654
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
Ciacto: Z białek ubić pianę dodając szczyptę soli, nasrępnie, nadal ubijając, wsypać cukier, żółtko i olej. Resztę składników dodawać powoli i mieszać drewnianą łyżką NIE UŻYWAĆ MIKSERA! Piec na złoty kolor w blaszce wyłożonej pergaminem.
Mleko z cukrem waniljowym zagotować. Żółtka za śmietaną ubić i wlać na gotujące się mleko. Całość gotować 20-40 min (zależnie od jakości śmietany) do momentu aż powstanie "serek". Powstały "serek" wylać na gęste sitko i odcedzić "serwatkę". Gdy dokładnie obcieknie i wystygnie zmiksować z margaryną i cukrem pudrem. Na koniec dodać alkohol - ilość i rodzaj zależnie